Кронес си направи експериментална пивоварнаKronesВ това, че Кронес предлага на клиентите си всичко от една ръка няма нищо ново. Но ето че Кронес си построи и собствена пивоварна – Steinecker Brew Center. Това ще даде възможност на клиентите на Кронес и неговите специалисти заедно да варят пиво, да правят експерименти и да тестват нови технологии.
Пулсът на новото предприятие ще се поддържа от варилен цех за 5 хл, състоящ се от 5 различни съда. «Макар и неголяма, линията гарантира максимална гъвкавост: ще можем да комбинираме различни технологии и да показваме голям диапазон от решения. Благодарение на това, от една страна ще можем да възпроизвеждаме различни, вече прилагани в света  технологии, а от друга ще обучаваме нашите специалисти и експертите на нашите клиенти на различни технологии – каза при тържественото откриване на цеха в края на юни, д-р Конрад Мюлер – Ауферман, отговорник за проекта.
Високотехнологичния проект, който сам по себеси е най-съвременния в света пивоварен завод се отличава и по това, че че всички негови компоненти работят в мрежа, благодарение на най-съвремнна  ИТ технология. В това направление продължава тясното сътрудничество с дъщерното предприятие на Кронес – компанията Syskron, която е внедрила в новата пивоварна своите продукти ReadyKit и Share2Act. Каква е ползата? В опитния завод сега клиенти и сътрудници на Кронес ще могат на практика да изпробват какви  технологични решения  са най-ефективни за производството на пиво и как използването на цифрова мрежа може да помогне на пивоварите в ежедневната им работа. Освен това, благодарение на Brew Center ще може бързо да се реализират и проверяват в практиката най-новите разработки.
Krones-1На тържеството по случай откриване на пивоварната, в което взеха участие клиенти на Кронес, учени и други експерти в бранша, както и представители на ръководството и сътрудници на Кронес,  Хайко Фойринг, ръководител на завода Krones Steinecker и на структурната подразделение  на компанията «Пивоварни заводи», подчерта бързата реализация на проекта: Само за една година ние успяхме да усвоим 2,6 млрд евро инвестиции. Затова сме радостни, че сега можем да се възползваме от всички преимущества на нашия Brew Center».