За четвърти път Пролетни игри на УХТUFT-sport250 студенти се включиха в 10 състезателни дисциплини на четвъртото издание на Пролетните игри в Университета по хранителни технологии тази година. Инициативата на младите хора от пловдивското висше учебно заведение тръгва от 2015 година със 7 дисциплини и 100 участника и се провежда в рамките на седмица. Днес спортната седмица е вече цял месец като са нараснали както броят на спортните дисциплини, така и участниците. Тя е организирана от Студентския съвет на УХТ.
Председателят на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов откри Пролетните УХТ игри и поздрави най-напред студентите. „Неслучайно най-напред се обръщам към вас – поздравявам ви за инициативността, активността и желанието да организирате тези игри и то за 4-а поредна година. Изключително важно е, че инициативата идва от вас – студентите, а не от академичното ръководство на университета. Това показва, че сте не само активни млади хора, но и че не по-зле от нас знаете, че спортът е важен – той не само ни научава да побеждаваме, но – и да губим, дава ни важни уроци за живота. Пожелавам успех на игрите и нека по-добрият победи”, заяви Славчо Атанасов.
Поздравителен адрес към Университета по хранителни технологии за старта на Пролетните игри изпрати заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева.
„За мен е чест и привилегия, че съм сред вас на поредната инициатива, организирана от вас – студентите”, заяви и ректорът на висшето учебно заведение проф. Кольо Динков.  Той също поздрави студентите за активността им, подчертавайки, че само за миналата година те са инициирали над 15 кампании.
Председателят на Студентски съвет в Университета по хранителни технологии Иво Финков благодари на състудентите си за това, че заедно са заставали във всички каузи и инициативи, които се организират.
Пролетните УХТ игри започнаха с волейболни срещи.
По http://uft-plovdiv.bg/