Успешни срещи на Кариерен форум2018Untitled-2Още една успешно събитие, организирано от Кооперация ХВП  и Университета по хранителни в Пловдив (УХТ), отмина и остави положителни резултати за повечето от участниците в него. Кариерен форум 2018г. бе проведен за втори път по време на изложенията Винария и Фудтех на Международен Пловдивски панаир в Пловдив. Дванадесет български фирми, производители на храни и напитки, на машини за отрасъла и търговци се срещнаха с над 70 студенти и средношколци от УХТ и други ВУЗ от града под тепетата, както и Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника.
Untitled-3 copyФорумът бе открит от член кор. на БАН, проф. Стефан Драгоев, зам.-ректор на УХТ, след което фирмите се представиха пред пирсъстващите Кока-Кола ХБК България АД, Престиж 96 АД, Didy’s Cake&Sweet, Монделийз България Продакшън (Фабрика за шоколадови изделия Своге), Дунапак Родина АД, Стабил инженеринг ПАИ ЕООД, Белла България АД, Пилко АД, Свинекомплекс Голямо Враново инвест АД, Хранинвест- ХМК АД, Фантастико търговска верига, Меркурий АД (по реда на постъпване на заявките за участие).
В своите експозета фирмите разказах за продукцията, която произвеждат, за възможностите за работа и условията, които предоставят на младите специалисти. Прави впечатление, че почти всички са изработили системи за подпомагането на младите хора в началните месеци на навлизане в производствената дейност, практическо обучение от ментори – работници с по-голям трудов стаж и доказано майсторство. Много от фирмите предлагат и редица социалнипридобивки за своите работници.
Presentation1

В продължение на два часа младите хора, всеки според интересите си, общуваха с представителите на фирмите и задаваха въпроси, а някои направо предоставяха свои автобиографии и демонстрираха желание за бъдеща работа в съответните фирми.
Впечатление направи интересът и към машиностроителните фирми, които в обстановката на все по-голяма липса на инженерни кадри у нас, предоставят много добри условия за младите специалисти.
Форумът бе полезен на участващите фирми и с контактите помежду им и разговорите за бъдещи партньорства.
Организаторите от Кооперация ХВП благодарим на нашите партньори – фирми, ВУЗ и ПГХТТ за съдействието, която оказаха на нас и на своите възпитаници, давайки им възможност да се ориентират във възможностите за бъдещата си реализация.

КООП ХВП