„Тирбул” ЕАД с 15 млн. евро инвестицияTyrbul_fabrika_Sliven15 млн. евро ще инвестира у нас българо-гръцката компания „Тирбул” ЕАД, обяви в Сливен изпълнителният директор Димитриос Сарандис по време на честването на 10-годишнината на компанията в България. В следващите две години производителят на млечни продукти с марката Olympus планира да увеличи обема на производство с 50% като инвестира в производствени помещения и в ново оборудване. От 2004г. досега  фирмата е инвестирала в България 20 млн. евро.
През 2004 г. „Тирбул” ЕАД откри модерно млекопреработвателно предприятие в Сливен и досега е разкрила 130 работни места.  Фирмата изкупува мляко от над 70 български ферми и преработва по 120 тона мляко на ден в предприятието в Сливен. Това нарежда компанията на първо място по млекопреработване в България. Тя предлага  на българския пазар млечни продукти с марката Olympus  – сирене, кашкавал, извара, прясно и кисело мляко от краве мляко. За 2013 г. оборотът на компанията от продажби на българския пазар и от износ за страни от ЕС надвишава 56 млн. лв.
„България е добро място за правене на бизнес и искаме да продължим да инвестираме в българската икономика. Млечните продукти, които произвеждаме от висококачествено българско мляко, се търсят в цяла Европа. Убедени сме, че търсенето на качествени млечни продукти ще расте.”, каза г-н Сарандис.
Тази година „Тирбул” ЕАД отбелязва 10 години в България под мотото „10 години. Винаги истински”. По този повод компанията дари млечни продукти на Община Сливен, които да покрият нуждите на детските градини и яслите в града за две седмици.  Дарението е част от дългосрочната програма на „Тирбул” за отговорност към обществото. Гост на честването бе и министърът на земеделието и храните г-жа Десислава Танева.

Сп. ХВП е Вашето