149 отличници във випуск 2018 на УХТvipusk-018681 млади специалисти, завършили успешно Университета по хранителни технологии, получиха дипломите си на тържествена церемония във висшето учебно заведение, състояла се на 15 декември 2018г.
24 са пълните отличници във Випуск 2018, 149 са студентите, дипломирали се с отличен успех. 424 са бакалаврите и 257 магистрите, които излизат днес като завършени кадри от университета, който тази година отбеляза 65 години от своето създаване.
„Вашите дипломи, скъпи абсолвенти, са резултата от многогодишния Ви всеотдаен труд. Те ще Ви помогнат да се самоусъвършенствате в областта, на която сте се посветили.”, посочи в словото си ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Кольо Динков. По думите му това са кадри, готови да отговорят на предизвикателствата, породени от промените в нашето общество, кадри,притежаващи компетентност, мениджърска култура и комуникативни умения.
„Не спирайте да търсите, не преставайте да вярвате и не забравяйте, че младостта е перспектива, тя е бъдеще, неизчерпаем избор. Младостта е най-подходящото време за риск.”, обърна се към бъдещите специалисти в хранителната и питейна индустрия на страната ректорът, проф. Кольо Динков.