Започна записването за Конкурс Мондиал БрюкселCMB-019След Пекин 2018 престижният конкурс за вино се връща в Европа: Aigle (Егъл) в Швейцарския кантон Во, е град-домакин 2019. Сгушен над Женевското езеро, градът ще предложи на състезатели и жури прекрасен въздух и очарователни гледки от 2 до 5 май 2019 г.
Вторият по големина в Швейцария винопроизводителен кантон, Во, се гордее със своите вина. Бреговете на Женевското езеро, над които се издига лозарския район Lavaux, са известни по целия свят, благодарение на терасираните лозя, включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Винопроизводителите на Во споделят страстта към виното, гостоприемството и изключителните пейзажи, където процъфтяват лозята им.
А любителите на колоезденето от цял ​​свят познават града като Световен колоездачен център. През 2002 г. Международният съюз по колоездене създаде тук международен спортен комплекс, който беше одобрен от Международния олимпийски комитет като олимпийски тренировъчен център. Всяка година млади колоездачи от цял ​​свят идват в центъра, за да усъвършенстват обучението си по пътя към златото. Пространството в центъра на 200-метровата дървена велосипедна писта ще бъде предоставено на дегустациите на Конкурс Мондиал Брюксел (КMБ) 2019. По време на състезанието мястото ще бъде напълно преоборудвано, за да гарантира най-добрите условия за дегустация на 320 съдии от цял ​​свят.
Записването за участие в 26-ия Конкурс Мондиал Брюксел започна в края на ноември и ще приключи на 28 февруари 2019.
След достигане на най-високото участие през 2018 г. с над 9 000 записали се, броят на конкуриращите се продукти може да бъде същият или дори по-висок през 2019 г., казват организаторите. Те обаче подчертават, че броят на участниците не е основната цел на конкуренцията. „Стремим се да поддържаме ниво на качеството”, коментира Томас Костенобъл, изпълнителен директор на КМБ.
http://concoursmondial.com/en/