Нестле посрещна 100 ученици и техните учителиnestleНа 21 ноември над 100 млади хора от професионални гимназии в столицата и техните учители се събраха на специално събитие – сесия в офиса и Фабриката за шоколадови изделия и бисквити на Нестле България в рамките на Международната седмица на дуалното образование в сградата на Нестле България. Заедно с управленския състав на компанията бяха и представители на правителствени и неправителствени организации, които заедно с Нестле осъществяват различни проекти в рамките на инициативата за младежка заетост: посолството на Конфедерация Швейцария в България бе представено от Герасим Герасимов, д-р Ваня Кастрева – началник на РУО София-град, Надежда Богданова, главен експерт в отдел „Професионално ориентиране и обучение на възрастни” в Агенция по заетостта, председателят на Българо-швейцарска търговска камера, Бони Бонев, директори и техните възпитаници от професионални гимназии в столицата се обединиха в усилията си да помогнат на младите хора да посрещнат предизвикателствата в началото на кариерния си път.
„За Нестле е много важно да подадем ръка на младите в един от най-важните етапи в техния живот, а именно изборът на кариерен път. И няма нищо по-ценно от това да покажем искрените си намерения и усилия от това да ви покажем в реалност как правим бизнес и вие, млади хора, да се докоснете до модерните професии или как ние ги разбираме в нашата компания и как ги поверяваме в ръцете на други млади хора, които вече са се изградили като професионалисти. Съвместно с българските образователни институции даваме шанс на бъдещите професионалисти за едно по-успешно кариерно развитие“, сподели г-н Емануел Артур, изпълнителен директор на Нестле България, по време на откриването.
В рамките на събитието младите гости от ПГ по механоелектротехника „Никола Й. Вапцаров“ се срещнаха с Христо Тенев, мениджър Производство в Нестле България, и посетиха Фабриката за бисквити и шоколадови изделия на Нестле България, която е компетентен център на Нестле групата за производство на Кит Кат и изнася висококачествени продукти за над 50 държави. Учениците от Национална търговско-банкова гимназия и Национална финансово-стопанска гимназия се запознаха със Силвия Мавродиева, мениджър Шоколадови продукти, Павлин Иванов, Национален мениджър ключови клиенти и Бисер Маргитин, Бизнес партньор Планиране търсене, производство и доставки. Бъдещите професионалисти в областта на маркетинга получиха интересна и полезна информация за професията от Елизабет Александрова, специалист Дигитален маркетинг. Младежите също така се докоснаха до реална бизнес среда в обновения офис на най-голямата компания за храни и напитки в България.
На място гостите бяха разпределени в групи, които да отговарят на техните образователни специфики, а петима специалисти, които работят в компанията в сферите на традиционния и дигиталния маркетинг, продажбите, логистиката и производството, им дадоха ценни съвети относно професията и разказаха какво е да работиш в голяма бизнес компания като Нестле.
Участниците в събитието демонстрираха колко е важно институциите и бизнесът да работят съвместно и да изграждат мост между българското образование и бизнеса. Така младите специалисти получават висококачествено образование, обогатено с практически опит, и се реализират по-успешно на пазара на труда.