“СММ Комерс” ще строи кланица в Горна ОряховицаSMMСофийската фирма “СММ Комерс” планира да изгради кланица и месопреработвателно предприятие в Горна Оряховица. “Инвестицията ще надхвърли два милиона евро. Вече имаме издадено разрешително за строеж, а същинското изграждане ще започне в началото на следващата година”, уточни за “Капитал” Марио Горанов, съдружник в компанията.
Кланицата за свине, едри и дребни преживни животни ще бъде разположена върху 2880 кв.м застроена площ, а общата РЗП е 5000 кв. метра. Предвижда се тя да обработва около 320 свине или 40 телета на ден. Инвестицията ще позволи да бъдат разкрити 50 нови работни места, уточни Марио Горанов.
Горна Оряховица е избрана заради наличието на собствен фирмен имот, инфраструктура и работна ръка, става ясно от инвестиционното намерение. Според него компанията има предварително споразумение с водопреносната мрежа на града, а впоследствие ще изгради сондаж за подземни води за почистване на дворните алеи, оборите на животните и превозните средства.
По Капитал