Лидл разширява линията „Родна стряха“lidlЛидл България разширява продуктовата си линия „Родна стряха“ като добавя два нови продукта от собствената ферма – варена шунка от свински бут и суровосушен деликатес (луканка). Обогатяването на линията „Родна стряха“ е естествено продължение на политиката за подкрепа на българското производство и родния вкус.
Продуктите от собствена ферма се характеризират с това, че са произведени със суровини, които производителят добива сам, осигурявайки затворен цикъл на производство. По този начин се гарантира проследяемост от съставките до крайния артикул и се постига по-стриктен контрол и по-високо качество на продукцията. Всички продукти от собствена ферма, предлагани в магазините на Лидл България, се отличават със специален символ върху опаковката.
„Нашият ангажимент е ежедневно да отговаряме на нуждите на нашите клиенти, които все повече търсят стоки не само от български производители, но и произведени от български суровини“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България. „С продуктовата линия „Родна стряха“ ние не само предлагаме качествени стоки с автентичен вкус, но и работим дългосрочно заедно с производителите, за да развием различни продуктови иновации и да предложим на потребителите продуктите, които предпочитат“.
Новите месни продукти от линията „Родна стряха“ са поредната стъпка на компанията в подкрепа на българското производство. Артикулите са произведени в затворен цикъл, като са използвани суровини от собствените ферми на производителя в гр. Шумен и селата Никола Козлево и Зимен. Варената шунка от свински бут и луканката са изцяло от българско свинско месо от животни, отгледани в тези ферми, като производителят работи само с охладено месо и по този начин постига по-добър вкус и по-високо качество. Луканката е в специална дишаща опаковка, която позволява развиването на естествена благородна плесен и допринася за автентичния ѝ вкус и качество.
До момента в портфолиото на „Родна стряха“ има 7 продукта, произведени от собствена ферма, и Лидл България ще продължи да ги увеличава, като до края на годината клиентите на веригата ще могат да опитат още два месни продукта от собствена ферма. С разширяването на асортимента компанията не само допринася за съхраняване на българските традиционни рецепти, но и насърчава развитието на българското производство. С изключителна отговорност Лидл България избира производителите, с които работи, като прилага безкомпромисни изисквания за качество и следва международно признати стандарти.