Кока-Кола с изворна вода “Роса”CColaСистемата на „Кока-Кола” в България лансира на пазара нов продукт в портфолиото си. Изворна вода РОСА е втората марка в категорията „Вода” на „Кока-Кола” в България след минерална вода „Банкя”.
РОСА е природна изворна вода, която се добива по гравитационен път и е със стабилен минерален състав.
Благодарение на естествения си произход и ниското съдържание на минерали и натрий, изворна вода РОСА е подходяща за всекидневна употреба за всяка възраст, включително и за приготвяне на бебешка храна. „РОСА е една от изворните води с най-ниски нива на минерализация в България – 54мг/л и със значително ниско съдържание на натрий 2.7мг/л. Съгласно Наредбата за изискванията към бутилираните минерални, трапезни и изворни води, при съдържание на натрий не по-високо от 20мг/л се счита, че водата е подходяща за приготвяне на храна за кърмачета. Ето защо РОСА е подходяща за ежедневна консумация, включително от бременни и бебета“, заяви д-р Кристина Захаринова, педиатър, по време на официалното представяне на изворна вода РОСА.
Изворна вода РОСА е подходяща за бебета и деца до 3 години, тъй като организмите им трудно преработват богатите на минерални вещества води. Питейната вода от водопреносната мрежа често е със съмнително качество, за да се дава без да е предварително преварена.
„Водата е абсолютно необходима за живия организъм. Дневните потребности от вода варират в зависимост от физическата активност на човек, като е хубаво да се приемат между 2 и 4 литра на денонощие. Препоръчително е да се пие вода от проверени източници. Заради ниското си съдържание на натрий, изворната вода е подходяща за бедна на натрий диета“, коментира нутриционистът д-р Росица Попова.