Нов CEO на Карлсберг БългарияDenisДенис Шерстенников поема управлението на „Карлсберг България“, която е част от регион Западна Европа на „Карлсберг Груп“. Денис Шерстенников заема позицията след Деян Беко, който вече е управляващ директор на „Олимпик Брюърис“ в Гърция.
„Бизнесът на Карлсберг в България бележи значителен ръст през последните години,но ни предстои да предприемем редица ключови дейности и иновации, които да движат компанията напред“, коментира новите си отговорности Денис Шерстенников.
Денис Шерстенников започва кариерата си в „Карлсберг Груп“ през март 1999 година и оттогава е заемал различни старши мениджърски позиции в сферата на маркетинга и продажбите – вицепрезидент маркетинг в „Пивоварни Балтика“, Русия и вицепрезидент маркетинг за регион Източна Европа на  Карлсберг Груп. През ноември 2013 година е назначен на позиция Управляващ директор на „Карлсберг Беларус“. Година по-късно, Денис Шерстенников ръководи сливането на две пивоварни на „Карлсберг Груп“ в Беларус в една компания – пивоварна „Оливария“ – която се превръща в пазарен лидер в страната, последователно постигаща силно представяне със значителен органичен ръст.

Денис Шерстенников е завършил „Маркетинг“ в Университет по финанси и икономика в Санкт Петербург и „Бизнес администрация и управление“ в Stockholm School of Economics.
Женен е, баща на три деца.