FoodDrinkEurope с нов президентHubert_Weber-FDEПо време на заседанието на борда на FoodDrinkEurope, проведено проведено през юли в Брюксел, за президент на Организацията бе избран Хуберт Вебер, изпълнителен вицепрезидент и президент за Европа на Mondelēz International.
Вебер ръководи европейския бизнес на Mondelēz International от август 2013 г. Той е член на борда на FoodDrinkEurope от септември 2013 г. и вече активно допринася за работата на Асоциацията като специалист по въпросите на здравето и храненето.
“Изключителна чест е да представлявам европейския сектор на храните и напитките като президент на FoodDrinkEurope в това динамично и критично важно време за нашия регион. Като представител на водещ икономически субект и работодател в Европа, с нетърпение очаквам от името на моите колеги, да се ангажираме с нашите ключови партньори и да представим най-добре интересите на нашата индустрия, на потребителите и нашите служители. За мен е удоволствие възможността да поема поста от Джил Морел и да надграждам отличната работа, която той и секретариатът са свършили през последните години”, каза Вебер.
Вебер наследява поста от Джил Морел (Gilles Morel), регионален президент за Европа и Евразия на MARS, който бе президент на Асоциацията от юни 2015 г. “Надявам се моят наследник да изпълнява с удоволствие тази роля както и аз. Това е много ангажиращо, но и голямо предизвикателство, но съм сигурен, че оставям организацията в добри ръце “, заяви Морел.

FDE – FoodDrinkEurope е организация на европейската хранително-вкусова промишленост, най-големият производствен сектор и водещ работодател в ЕС и ключов фактор за нейната икономика (286 000 фирми, 99% МСП, 4,2 милиона служители).

По http://www.fooddrinkeurope.eu