Кисело мляко “Тримона” е № 1 в САЩUntitled-1Кисело мляко „Тримона” е млечен продукт номер 1 в класацията Dairy Foods’ 2016 Best New Dairy Products в САЩ. То е избрано за най-вкусното откритие на отминалата година с гласовете на потребителите, гласували онлайн в сайта http://www.dairyfoods.com/. Dairy Foods е специализирано издание за млечната индустрия в САЩ, което следи новите тенденции и технологии в бранша.
Запазената марка “Тримона” се произвежда в околностите на Ню Йорк където се оказва, че бактерията Lactobacillus bulgaricus вирее отлично. Компанията е основана от Атанас Вълев и носи името на родния му град Пловдив. Предприемчивият българин успя да наложи продуктите си в търговската мрежа в Америка, а клиентите му се увеличиха стремглаво не само заради вкуса, но и заради факта, че е био. Българското кисело мляко в САЩ си проправя път зад океана в остра конкуренция с гръцкото цедено мляко и все по-често постига пазарни успехи като органичен и здравословен продукт без ГМО. “Нека гърците си имат философите, оставете киселото мляко на нас”, гласи новото рекламно послание на “Тримона”. “Българското кисело мляко “Тримона” вече се продава в около 600 магазина, основно по източното и западното крайбрежие”, заяви пред OFFNews собственикът на марката Атанас Вълев.
Американското българско кисело мляко е органично и пълномаслено. С каймак. Кравите, които дават млякото за него, пасят тучна зелена тревица, а не се тъпчат с фуражи. Леко резливо е и всеки, който го е опитал казва, че е по-истинско от киселите млека в България.

По http://www.dairyfoods.com/